Морски лъв: поведение и характеристики на местообитанията

Морски лъв: поведение и характеристики на местообитанията

Морският лъв принадлежи към семейството на тюлени и моржове и живее в различни региони на света, винаги на брега. В следващата статия ще ви разкажем за характеристиките, поведението и местообитанието на това завладяващо животно.

Характеристики на морския лъв

Преди всичко трябва да знаете, че морски лъв не е същият като морски лъв, тъй като първите са по-големи. На свой ред, са две различни видове за печат, която има по-малко гъста козина и кожа по страна, въпреки че, разбира се, всички те принадлежат към групата на бозайниците от перваза.

Тялото на морския лъв тя е адаптирана по такъв начин, че да може да запази телесната си топлина дори когато е потопена и при ниска температура. Това е така, защото тя е много дебел слой мазнини под кожата (както и в други животни като полярните мечки), с което също натрупва енергия и осигурява "водачите да се движат лесно във вода.

Той има способността да се потопите до 200 метра дълбочина и ще остане във водата 40 минути без настилка, за да диша. Друг от неговите записи е неговата скорост на плуване: 40 км / ч, макар че на сушата е доста бавен, нещо, което им е спечелило прякора "мързеливи", тъй като прекарват много часове на слънце.

От друга страна, трябва да се отбележи това Диетата на този морски бозайник е съставена от всички видове животни, тъй като е месоядна: калмари, пингвини, риби и дори малки кученца от тюлени или птици.

Независимо от големия си размер, това животно е част от диетата на убийствени китове и големи акули. В първия случай на борбата може да бъде почти загубен поради размерите на противника си, но във втория някои успяват да избягат челюстите на риба гигантски благодарение на изчерпване техника хищник на: морския лъвът го износва за акулата се откаже ,

Поведение и възпроизвеждане на морския лъв

Морски лъвове живеят в групи, наречени колонии, и един от най-забележителните черти е, че, въпреки че те имат свободно място, са поставени много близо един до друг за да се стопли. Те само се нападат помежду си поради териториалните проблеми и, разбира се, по време на периода на чифтосване.

Именно по отношение на възпроизводството трябва да знаем това мъжете практикуват полигамия, т.е. те имат много жени в "харема", които не се споделят с други от противоположния пол. Когато достигне крайбрежието мъжът определя своята територия и жените се присъединяват към групата.

Друг наистина любопитен въпрос е това женските раждат теле, замислено предишния сезон – бременността продължава 11 месеца – и малко след това се присъединяват към мъжа, за да започнат цикъла отново.

Видове местообитания и лъвове

Разпространението на това животно е доста разнообразно и обхваща различни крайбрежни региони. По този начин можем да намерим морски лъвове в Нова Зеландия, Япония, Мексико, островите Галапагос или Канада. Това са някои от видовете му:

1. Калифорния морски лъв

Той е "известен", че е избран за шоута в увеселителен парк, въпреки че естественото му местообитание, както показва и името му, е западното крайбрежие на Съединените щати, въпреки че се среща и в Аляска, Канада и Мексико.

Трябва да се отбележи, че това е едно много общително и не много агресивно животно, Освен това, от гледна точка на оцеляването, той се възползва от това е пъргав плувец за улов на мерлуза, сардини, калмари и октоподи червени.

2. Морският лъв на Стелър

Той е най-големият сред морските лъвове, известен със своето величие и красота, както и забележителния му сексуален диморфизъм; мъжките са много по-високи и по-здрави от женските. Те живеят в Северен Тихи океан, между Русия и Япония, а също и в Аляска.

3. Южен американски морски лъв

Мъжете могат да измерват 2,7 метра и да тежат 350 килограма и въпреки че и двата пола имат кафява козина, младите са по-тъмни. Живее и на двата бряга на Южна Америка – Аржентина и Чили – и рядко отива към дълбоки води, тъй като за да получи храната си, която е ракообразни и главоноги, тя се държи близо до брега.

4. Австралийски морски лъв

Той е един от най-малко известни, тъй като колонията му е малка и се намира в район, който не е достъпен за човека, на островите в Югозападна Австралия. Те не мигрират и остават целият си живот в диапазон от 250 километра.

Гледайте видеоклипа: Обаждане на всички автомобили: Призрачен дом / Смърт под Сакау / Съзтезателно съперничество

Like this post? Please share to your friends:
Вашият коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: