Черната мечка: "собственикът" на Северна Америка

Черната мечка: „собственикът“ на Северна Америка

Въпреки че, когато ни кажат, че има мечки в Северна Америка, си представяме прочутото гризли, истината е, че не е тази, която живее в тези географски ширини. И е, че "собственикът" на региона е черна мечка. Ние ви казваме всичко за него в следващата статия.

Характеристики и местообитания на американската черна мечка

Този месояден бозайник е най-разпространеният бозайник в Северна Америка и тя може да се намери от Канада и Аляска в Мексико. Той предпочита гори и планини, където да намери добра храна и да се скрие сред пещери и дървета.

Както подсказва името, черна мечка Тя има тъмна козина на по-голямата част от тялото, с изключение на муцуната, която е кафява или червеникава, Някои екземпляри може да имат кафява, канела или шоколадова коса, особено тези, които живеят в Западна САЩ. В няколко национални парка, като Yosemite, Yellowstone или Great Smoky Mountains, можем да открием популации от до 500 души.

Всяка година тя пролива косата си и дебелата й кожа го предпазва от ухапвания от насекоми, Тя може да бъде с дължина до два метра и да тежи около 150 килограма средно, въпреки че женските са по-малки и по-тънки от мъжките.

Очите му са малки и визията му не е много добра, въпреки че той може да различава цветовете, докато и усещането за миризма и ухото са доста развити. Дългата му муцуна позволява да се храни с дървета, листа и клони.

Навици, хранене и възпроизвеждане на черна мечка

За разлика от други мечки, американското черно не пресъхва в "строг" начин, но остава в състояние на сънливост през зимата, докато живее върху мазнините, натрупани през есента … Можете да ядете до 20 000 калории и няколко литра вода на ден, преди да се скриете в пещерата!

Когато студените месеци свършат, той се насочва към долините и средните височини, за да достигне до светлината и топлината на слънцето. Тъй като лятото прогресира, изберете горите, където можете да се предпазите от високи температури.

Що се отнася до храната, тя е всеядна, въпреки че Поглъща главно зеленчуци, плодове, жълъди, треви, плодове и билки. Също така консумира мравки, термити, пчели или оси, които открива и улавя с дългия си муцунин. Той е голям фен на мед, а през лятото се приближава до реките, за да лови сьомга в пълен скок.

Тази мечка е голям плувец и може да се изкачи на дърветата с впечатляваща гъвкавост. По този начин той избягва опасностите, главно от лова на човек. В допълнение, тя има възможност да ходи по двата си задни крака или да седне на скала, багажник или камък, за да си почине.

Черната мечка е самотна почти през цялата година, с изключение на спорадичните срещи в райони с много храна, по време на топлина и репродукция и когато майката се грижи за малките (мъжкият не участва в тази задача).

Срещата се извършва между май и юни, а бременността трае около седем месеца, но не започва веднага след съвместната работа. Жените извършват забавено имплантиране на яйцеклетката, така че ражданията да се появят през есента.

Всяко котило се състои от едно или две кученца, родени без коса, слепи и с около 350 грама тегло. Майката ги кърми в продължение на осем месеца и оттам напускат кладенеца, за да се научат да ловуват, да получите добра дупка и да избягате от хищници (включително вълка, пума и кафява мечка).

Те оставят майката на година и половина или след като са преминали всички уроци по майчинство, от които ще зависи оцеляването им.

Гледайте видеоклипа: Черна мечка

Like this post? Please share to your friends:
Вашият коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: